کد مطلب: 173774
نقش مساجد در کاهش معضلات اجتماعي؛
مساجد؛ خانه هايي به وسعت دريا
تاریخ انتشار : 1398/10/12 11:22:21
نمایش : 1604
‌مساجد خانه‌هايي‌ به وسعت دريا هستند که مي توان در پناه شان به ساحل آرامش رسيد.
به گزارش هفت چشمه به نقل از جهانبين نيوز، مساجد به عنوان مردمي ترين و معنوي ترين سازمانهاي مردم نهاد از ظرفيت بالايي براي جلب مشارکت مردمي در عرصه هاي مختلف اجتماعي فرهنگي در محله ، در سطح منطقه و ملي با هدف پيشگيري و کاهش آسيب هاي اجتماعي برخوردارند.

مسجد در اسلام، محلي براي عبور از فرهنگ قومي، قبيله اي به فرهنگ ديني و معنوي شدن افراد جامعه ، به لحاظ اجتماعي مركز ارتباطات نسلي و جلوگيري از گسست نسل ها ، به لحاظ حكومتي، هسته اوليه مردم سالاري ديني است.

همچنين  به لحاظ انساني و زيست شهري، محلي براي هويت يابي ، تعلق اجتماعي و محلي براي مشاركت در برنامه ريزي از پايين به بالاست.

مسجد محلي براي ارتقاء سطح فرهنگ جامعه اسلامي است

 حجت الاسلام سيد حسن جلالي امام جمعه هفشجان در گفتگو با خبرنگار جهانبين نيوز ؛ اظهار کرد:  مساجد از ابتداي اسلام محل ملاقات  مومنان با يکديگر و اتخاذ تصميمات لازم براي ارتقاي سطح فرهنگ جامعه اسلامي بودند،يعني ما هيچ مکاني نداريم که بتواند جاي مساجد را بگيرد و از نظر شرعي هم احکام بسيار مفصلي بر مساجد مترتب است که خود نشان دهنده اهميت و جايگاه مساجد بوده است.

جلالي در پاسخ به اينکه  چه کنيم مساجد در برخورد با ناهنجاري هاي اجتماعي توفيقات بيشتري داشته باشند عنوان کرد: بررسي چند مسئله مدنظر است اول اينکه ما بايد يک تبليغات به روز و با استفاده از تکنيک هاي نو در جهت جا انداختن جايگاه مساجد و اينکه ريشه مساجد از کجا غرس شده و به دست چه بزرگواري اين نهال هدايتگر در جوامع اسلامي کاشته شده است داشته باشيم به همين خاطر بايد در اين راستا  بيشتر بر روي مردم کار کنيم و مساجد را هم از لحاظ تاريخ و هم از نظر سازندگي به مردم بشناسانيم.

جلالي  افزود: مسئولان بايد مساجد را به رسميت بشناسند ، خودشان در نمازهاي جماعت شرکت کنند و مردم ببينند که مسئولين هم  در  نمازهاي   جماعت حضور دارند که  اين امر به جهت تنبيه روح آنها بسيار لازم و ضروري است اين طور نيست که بگوييم مسئولان نيازي به نماز جماعت ندارند آنها بيشتر نياز دارند به دليل اينکه در مظان تصميم گيري هاي  کلان هستندو علاوه بر خودشان  زيردستان و همکارانشان به آمدن مسجد بيشتر تمايل نشان مي دهند.

وي خاطرنشان كرد: مساجد امروز تنها يك مركز عبادي و مذهبي به شمار نمي روند و متوليان اين حوزه بايد همواره با ارتباط بيشتر در بدنه اجتماعي به شناسايي مشكلات جامعه و كمك به رفع آنها اقدام كنند.

به گزارش جهانبين نيوز، مسجد مهم‌ترين پايگاه مذهبي و اجتماعي و فرهنگي جامعه اسلامي است و مي تواند با تعامل و همکاري با ساير نهادها و سازمانها بخشي از مشکلات و معضلات جامعه را حل کند.

پس از سال‌ها آزمون و خطاي مسئولان در اجراي طرح‌ها و برنامه‌هاي مختلف براي کاهش آسيب‌هاي اجتماعي مانند اعتياد، بزهکاري و طلاق، امروز ديگر براي همه مسجل شده که اگر مردم پاي کار نباشند، نه فقط خبري از کاهش نيست، بلکه برنامه‌هاي پيشگيرانه هم اثرگذار نخواهد بود به همين دليل، حالا همه دست به دامن مساجد که مهم‌ترين پايگاه مذهبي اجتماعي جامعه اسلامي است شده اند تا با همکاري‌اش گره از کار اختلافات خانوادگي، اعتياد و بيکاري بگشايند.

در گذشته اگر کسي نيازمند بود يا مشکلي داشت، به مسجد به عنوان مکان تجمع افراد محل مراجعه مي‌کرد تا آنها گره از کارش بگشايند، بويژه در ايام خاص مانند ماه رمضان تشکيلات مسجد بود که به محرومان جامعه و محل، کمک‌رساني و خدمت‌رساني مي‌کردند که متاسفانه هم‌اکنون اين جايگاه تضعيف شده است.

اين در حالي است که مطالعات نشان مي‌دهد محلاتي که مساجدي پويا دارند و توانسته‌اند برنامه‌هاي آموزشي و تربيتي را پيش ببرند، شاهد کاهش ميزان بزه و معضلات اجتماعي بوده‌اند.

بنابراين طراحي نظام مديريت اجتماعي مساجد يکي از مهم‌ترين اقدامات  عملي براي ورود به مسأله آسيب‌هاي اجتماعي است.

انتهاي پيام/1027ج
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg